Francul elvetian a atins un nou nivel record in raport cu leul. BNR nu va lua masuri similare celor din Ungaria

Data publicarii: 09-08-2011 | Finante-Banci

Francul elvetian este de neoprit, pe fondul crizei datoriilor din Europa si a retrogradarii ratingului SUA, care creeaza instabilitate pe pietele financiare. Astazi, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat o noua cotatie record in raport cu francul elvetian, de 3,9173 lei/franc. Moneda europeansa s-a apreciat si ea usor, ajungand la 4,2442 lei/euro.

In sesiunea de vineri paritatea pentru euro era de 4,2419 unitati, iar pentru franc de 3,9130 unitati, reprezentand de asemenea un record.

Pentru dolarul american, BNR a publicat un curs de schimb cu 2,37 bani mai redus, de 3,9768 lei/dolar, de la 3,0005 lei/dolar vineri.

 BNR nu intentioneaza sa ia masuri precum cele adoptate de Ungaria in ceea ce priveste creditele in franci elvetieni, iar inlesnirile la plata trebuie abordate de la caz la caz, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

 "Inainte de a va raspunde, va aduc in memorie faptul ca acolo (Ungaria - n.r.) s-a facut o usoara reesalonare. Plusul de plata s-a adunat intr-un cont la banca si de la caz la caz se va plati in 2-3 ani", a spus Isarescu, intrebat daca si in Romania sunt necesare masuri similare privind plata ratelor la imprumuturile in franci elvetieni.

Integral pe www.InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: