Bursele europene in declin pentru a opta zi consecutiv, cel mai lung interval de scadere din 2003

Data publicarii: 09-08-2011 | Bursa


Bursele europene sunt in declin pentru a opta zi consecutiv, cel mai lung interval de scadere din 2003, pe fondul ingrijorarilor privind incetinirea cresterii economice la nivel global, relateaza Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 scazuse cu 2,8%, la 222,54 puncte, la ora 9.00 GMT la Londra, in timp ce indicele MSCI Asia Pacific pierdea 2%, iar indicele Standard & Poor's 500 urca usor, cu 0,3%.

Oficialii Federal Reserve (Fed) urmeaza sa tina marti o sedinta, dupa decizia fara precedent a agentiei de evaluare Standard & Poor's de a retrograda ratingul Statelor Unite la AA+ de la AAA. Exista speculatii ca Fed va initia a treia runda de masuri stimulative de urgenta, pentru a sustine cresterea economica, potrivit Bloomberg.

Indicele german DAX a intrat si el luni pe o piata bear (in scadere, n.r.) alaturandu-se indicilor din Franta, Elvetia, Austria, Spania si Italia.

Actiunile British Petroleum, a doua companie petroliera din Europa au scazut cu 4,8%, in timp ce titlurile Shell au piedut 5,1%

Pietele globale si-au extins luni pierderile insemnate suferite saptamana trecuta, in ciuda anuntului facut de Banca Centrala Europeana de a cumpara obligatiuni guvernamentale. De altfel, pentru mai multa siguranta, investitorii au parut sa se indrepte mai degraba catre aur si obligatiuni, cumparand inclusiv obligatiuni guvernamentale americane, in ciuda scaderii ratingului lor.

Bursele europene au dat inapoi, luni, dupa ce deschisesera in crestere, in momentul in care indicele Dow Jones al bursei din New York a deschis in scadere.

BCE a fost nevoita sa intervina pentru a contracara ingrijorarile ca Spania si Italia vor fi urmatoarele victime ale crizei datoriilor. Randamentul obligatiunilor spaniole si italiene a scazut, intr-adevar, simtitor dupa interventia BCE, in cazul Spaniei de la 6% la 5,2%.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: