Cele mai stabile monede ale planetei. In ce-si tin mai nou banii investitorii

Data publicarii: 09-08-2011 | Finante-Banci


Francul si yenul nu mai sunt un refugiu sigur pentru investitori. Si-ar putea pierde din puterea dobandita, dupa ce saptamana trecuta Elvetia si Japonia au intervenit in pietele de schimb valutar si au hotarat o dobanda cheie aproape de zero. In acelasi timp, dolarul si euro sunt slabite de criza datoriilor. Si atunci, pentru ce alte monede puternice ar putea opta investitorii?
Cele mai stabile monede ale planetei. In ce-si tin mai nou banii investitorii

Cei mai mari beneficiari de pe piata valutara de 4 trilioane de dolari/zi pot fi coroana norvegiana si dolarul din Australia si Noua Zeelanda. Cel putin asta crede Frankfurt Trust, manager de active la BHF-Bank, omul care supervizeaza aproximativ 23 de miliarde dolari, scrie InCont.ro

Toate acestea au datorii care se situeaza sub 48 de procente din Produsul Intern Brut, comparativ cu 60% suta in SUA, 77% in Marea Britanie si 79 % in Germania, potrivit datelor Bloomberg.

Dolarii Australiei si Noii Zeelande reprezinta singurele monede, cu exceptia francului, care au crescut in ultimele 12 luni in topul celor 10 monede majore, urmarite de catre indexurile Bloomberg.

Kiwi, asa cum e cunoscuta moneda Noii Zeelande, a urcat cu 3 % in aceasta perioada, iar dolarul australian, cu 2,6%,potrivit indexurilor. Francul a crescut cu 27 de procente.

Australia si Noua Zeelanda au avut profit din cererea de produse a Chinei, a carei economie a crescut cu 9,5% in ultimul trimestru al anului anterior.

Integral pe www.InCont.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: