Basescu lanseaza un apel la presa pentru a fi prudenta in etichetarile pe marginea crizei

Data publicarii: 10-08-2011 | Media

Presedintele Traian Basescu a afirmat marti ca isi permite "poate pentru prima data" sa faca un apel la presa sa incerce sa fie "prudenta" in etichetarile facute pe marginea crizei, explicand ca "factorul psihologic" este extraordinar de important in trecerea crizei.

"Imi permit poate pentru prima data sa fac un apel la presa, avand in vedere importanta extraordinara a factorului psihologic in astfel de momente, sa incerce sa fie la randu-i prudenta cu etichetarile si in ceea ce priveste evolutiile internationale, si in ceea ce priveste Romania. Nu are nimeni niciun interes sa geereze panica pentru ca nu este cazul sa fim in panica", a spus Traian Basescu.

Presedintele a explicat ca sistemul bancar romanesc este bine capitalizat, ca Romania nu are o problema din acest punct de vedere, desi, ca urmare a semnelor de neincredere din economie, dobanzile la care statul se imprumuta sunt mai ridicate.

"Atmosfera in care romanii trec peste aceste momente de ingrijorare a investitorilor poate fi o atmosfera decenta. Nu va cer optimism, nu va cer nimic altceva decat decenta si responsabilitate in exprimari", a spus Traian Basescu.

"Daca v-am cerut prea mult inseamna ca am gresit din nou in relatiile cu presa", a conchis presedintele. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: