Angela Toncescu, presedintele CSA: Oricand exista suspiciunea ca favorizezi pe cineva!

Data publicarii: 10-08-2011 | Finante-Banci

In mai putin de o luna se va declansa lupta pentru conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, organismul care reglementeaza o piata  de miliarde de euro. Angela Toncescu, actualul presedinte al CSA, a vorbit, in exclusivitate pentru Q Magazine, despre dinamica asigurarilor, noi reglementari, dar si despre argumentele pentru care isi doreste un nou mandat.

Q Magazine: Incepand cu data de 5 august 2011, persoanele care nu si-au asigurat locuintele sunt pasibile de amenda. CSA va intocmi o baza de date comuna valabila atat pentru asigurarea obligatorie, cat si pentru cea facultativa. Cand se va finaliza aceasta baza de date si cum va functiona?

Angela Toncescu: Dupa cum stiti, proprietarii de locuinte isi pot indeplini obligatia de asigurare prevazuta de Legea nr.260/2008 prin incheierea fie a unei polite obligatorii, fie a uneia facultative. Daca in cazul politelor obligatorii exista deja o evidenta completa la nivel national, pentru ca ele sunt emise de o singura societate de asigurare, respectiv PAID, nu la fel stau lucrurile in ceea ce priveste politele facultative, care sunt vandute de 24 de companii, fiecare avand evidentele proprii.

Cititi interviul in Q Magazine

Ultimele stiri pe BankNews.ro: