Asesoft Distribution a realizat o cifra de afaceri de 78,5 milioane euro in primele sase luni

Data publicarii: 10-08-2011 | Afaceri

Asesoft Distribution a incheiat primul semestru al acestui an cu o cifra de afaceri de 78,5 milioane euro, in linie cu obiectivele companiei, care vizeaza pana la finalul anului o cifra de afaceri de 165 milioane euro, a anuntat marti compania.

 "In semestrul intai, am observat un optimism crescut la nivelul pietei, motivat de primele cresteri ale vanzarilor din ultimii doi ani. In cazul Asesoft Distribution, s-au vazut rezultatele eforturilor depuse in 2010, concretizate in parteneriate noi cu clienti si furnizori importanti si un portofoliu diversificat de produse”, a declarat directorul general Asesoft Distribution, Razvan Ziemba.

Pe o piata calculatoarelor portabile, care a inregistrat un avans cu 25% fata de perioada similara din 2010, vanzarile Asesoft Distribution au crescut de trei ori, de la 18.000 unitati in semestrul unu 2010, la peste 55.000 in aceeasi perioada din 2011, fiind principalul motor al cresterii din aceasta perioada, potrivit companiei.

In semestrul unu din 2011, ponderea vanzarilor catre integratori s-a dublat pana la 12%, estimarea fiind ca la sfarsitul anului aceasta sa creasca pana la nivelul de 20%.

In completarea portofoliului de produse destinate acestui domeniu, Asesoft Distribution a semnat contracte noi cu parteneri importanti precum Allied Telesis pentru echipamente active de retea, PNY pentru placi video dedicate statiilor grafice, Schneider Electric pentru echipamente pasive de retea, Thecus pentru solutii de stocare de tip NAS sau Xerox pentru printing.

"In a doua jumatate a anului ne asteptam ca piata de distributie IT sa isi mentina tendinta de crestere cu cel putin 10%. Sectorul companiilor mici si mijlocii va fi un vector important de crestere pentru intreaga piata, pe care ne propunem sa-l sustinem prin facilitarea accesului integratorilor la o solutie de finantare oferita de Grenkeleasing, unul dintre cei mai importanti specialisti in finantarea sectorului IT”, a declarat Razvan Ziemba.

Asesoft Distribution va continua strategia de dezvoltare, atat prin cresterea numarului de branduri si produse din portofoliu, cat si prin accesarea unor piete noi. Strategia de crestere este sustinuta si prin investitia intr-un nou centru logistic de 5000 mp, care va sustine dezvoltarea capacitatii operationale cu 50%, potrivit companiei.

Compania de distributie IT are o baza de clienti formata din peste 1.000 reselleri activi si este furnizor important al retelelor de retail locale. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: