CSSPP a aprobat autorizarea prealabila a fuziunii fondurilor BRD Primo si BRD Medio

Data publicarii: 11-08-2011 | Finante-Banci



Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private anunta ca a aprobat autorizarea prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative BRD Primo (fond absorbit) si BRD Medio (fond absorbant) administrate de catre S.C. BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

"Potrivit prevederilor Normei nr. 1/2011 privind fuziunea fondurilor de pensii facultative, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde doua etape, prealabila si definitiva. Autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa informarea participantilor cu privire la modalitatea si perioada de desfasurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative si obtinerii acordului majoritatii participantilor", precizeaza Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Astfel, in termen de 45 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, participantii care nu sunt de acord cu prevederile prospectului schemei de pensii facultative ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la oricare alt fond de pensii facultativ.

Administratorul fondului de pensii care urmeaza a fi absorbit are obligatia de a transmite participantilor fondului de pensii facultative documentul de informare si consultare precum si de a publica acest document in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala, pe o perioada de cel putin trei zile consecutive.

Totodata, aceste informatii se vor regasi pe pagina proprie de internet a administratorului fondurilor de pensii facultative implicate in fuziune, unde se vor mentine pe toata perioada de desfasurare a fuziunii, mai informeaza CSSPP. 

NewsIn