Analistii: Nu excludem ca dolarul sa ajunga la paritate cu euro, iar francul sa mai castige teren

Data publicarii: 11-08-2011 | Finante-Banci

Leul s-a apreciat ieri usor in raport cu moneda unica europeana si cu cea americana, iar francul elvetian a atins un nou maxim istoric

Leul castiga usor teren in fata monedei euro si a dolarului, iar francul elvetian atinge un nou maxim istoric. Potrivit analistilor, oscilatiile pe curs vor fi dese in urmatoarea perioada, incertitudinea in randul investitorilor fiind mare. Acestia nu exclud posibilitatea intaririi dolarului pana la paritatea cu moneda euro si vad plauzibila varianta in care francul elvetian ar putea fi mai puternic decat moneda europeana.

Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, a declarat pentru ,,Fin.ro” ca in urmatoarea perioada francul elvetian si dolarul se vor aprecia in raport cu euro, pentru ca, in situatii de incertitudine, aceste monede sunt considerate de investitori zone sigure. ,,Vor fi oscilatii in continuare. Ne putem astepta ca francul, in perioada urmatoare, sa depaseasca euro. Si dolarul ar putea sa castige teren in fata monedei europene, pana la paritate, desi Americii ii prinde bine un dolar slab pentru ca astfel ar scadea presiunea pe achitarea datoriei externe. In ceea ce priveste moneda nationala, cred ca la finalul anului cursul va depasi pragul actual de 4,26 lei/ euro”, a declarat Lucian Anghel. Totodata Radu Zaciu, Country Manager Deutsche Bank Romania, considera ca, in prezent, investitorii isi arata neincrederea in euro, plasandu-si lichiditatile in franci elvetieni.

Integral in Fin.ro