Curtea de Apel Craiova a respins contestatia sindicatului vamesilor privind reorganizarea ANAF

Data publicarii: 11-08-2011 | HR/Cariere


Cererea Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex” de suspendare a deciziei de organizare si desfasurare a examenului de testare profesionala, a fost respinsa de Curtea de Apel Craiova, a anuntat joi ANAF.

”Curtea de Apel Craiova, Sectia contencios administrativ si fiscal, a respins, chiar de la primul termen de judecata din data de 9 august, cererea formulata de catre Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor 'Pro Lex' de suspendare a executarii Ordinului Presedintelui ANAF. nr. 2407/04.07.2011, prin care au fost aprobate statele de functii ale Autoritatii Nationale a Vamilor (aparat central si unitati subordonate) si regulamentele de organizare si desfasurare a examenului de testare profesionala, pana la solutionarea irevocabila a contestatiei formulate impotriva acestuia”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Sindicatul a solicitat, in numele a 25 de angajati ai Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova si ai Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Gorj, suspendarea aplicarii actului normativ mentionat, contestand implicit si examenul de testare profesionala desfasurat recent.

”Sentinta data de instanta de judecata confirma inca o data faptul ca procesul de restructurare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a institutiilor subordonate, respectiv ANV si Garda Financiara, s-a desfasurat cu respectarea prevederilor legale”, se mai spune in comunicat.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a declarat in iunie ca vor pleca din agentie peste 2.000 de angajati, dintre care 700 din Autoritatea Nationala a Vamilor, 300 din cadrul Garzii Financiare, iar restul din structuri ale administratiilor financiare din tara.

Potrivit lui Blejnar, au fost desfiintate mai multe structuri ale administratiilor financiare din tara, "fie pentru ca erau neeficiente, fie ca erau apropiate din punct de vedere geografic".

De asemenea, o parte din angajatii care vor ramane in structurile ANAF ar putea fi relocati catre Directia de Mari Contribuabili sau alte unitati unde exista un deficit de personal. In prezent, in cadrul Directiei de Mari Contribuabili lucreaza 400 de persoane, urmand ca numarul acestora sa ajunga la 700.

Conform cifrelor prezentate la inceputul lunii iunie de catre ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, din cele 34.027 posturi in ANAF, 4.927 se desfiinteaza si raman 29.100.

Din cele 4.927 de posturi, 2.000 sunt finantate, iar dintre acestea, 1.200 sunt ocupate.

In structurile teritoriale, numarul posturilor este redus cu 2.787, dintre care 300 ocupate. La  Autoritatea Nationala a Vamilor, reducerea este de 1.427 posturi, din care 600 ocupate, iar la Garda Financiara dispar 613 posturi, din care sunt ocupate 300.

 

NewsIn