Bani mai multi pentru tinerii care se muta la tara - Vezi cum ii poti obtine

Data publicarii: 11-08-2011 | Afaceri


Tinerii care intentioneaza sa se instaleze in mediul rural si sa-si faca propria ferma vor putea primi, din noiembrie, o suma de 40.000 de euro din fonduri europene. Suma este cu 60% mai mare decat in prezent, cand acestia primesc 25.000 de euro.

De altfel, Comisia Europeana a anuntat, la inceputul lunii august, ca este de acord ca tinerii fermieri sa primeasca mai mult decat pana acum.

Sprijinul acordat in cadrul masurii are ca scop dezvoltarea exploatatiilor agricole, care produc, in principal, produse agricole vegetale si animale (materie prima) pentru consum uman si hrana animalelor.

De acesti bani pot beneficia fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE (Unitatea de Dimensiune Economica -UDE- reprezinta unitatea prin care se exprima dimensiunea economica a unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei; valoarea unei unitati de dimensiune economica este de 1.200 de euro).

Integral in Ziare.com