Secretele imprimarii laser sau de ce mai avem nevoie si de documente tiparite

Data publicarii: 12-08-2011 | IT&C

Era digitala, desi o prezenta cotidiana in viata oricaruia dintre noi, este inca departe de a fi potolit apetitul pentru imprimare - inca ne este mai usor sa facem adnotari la texte pe hartie sau avem o viteza mai mare de citit cand tinem in mana ceva imprimat. Cu atat mai mult cu cat si industria de echipamente de imprimare se adapteaza rapid noilor realitati: avem imprimante care se conecteaza wireless la computere, HP are deja ePrint, o functie care permite imprimarea direct de pe telefoane inteligente direct prin Internet... Asadar, devenim mai rapizi, mai eficienti si mai economici. Iar imprimantele ne pot ajuta, in termeni reali si demonstrati, sa ne atingem scopurile. 

De pilda, imprimarea laser: stiati ca, la HP, cartusul de toner reprezinta, de fapt, 70% din sistemul de imprimare al echipamentului? Practic, inlocuirea tonerului e acelasi lucru cu inlocuirea motorului unui autoturism - echipamentul de imprimare isi innoieste toate componentele esentiale. De aceea este foarte important sa inlocuim intotdeauna cartusul de toner cu unul original: in acest fel, echipamentul isi pastreaza garantia si functioneaza la parametri normali de fiecare data, iar utilizatorul beneficiaza intotdeauna de cea mai buna calitate a documentelor imprimate.

Dar ce este tonerul? Pe scurt, este o mixtura fina formata din particule uscate de plastic, carbon si agenti de colorare. Intr-un singur toner se pot gasi chiar si 5 miliarde de particule - puse cap la cap, ar inconjura Pamantul pe la Ecuator! Particulele sunt atat de fine, incat reprezinta doar a 16-a parte din diametrul unui fir de par! Ei bine, acestea ajung pe hartie sub actiunea unor cilindri incarcati electrostatic si sunt fixati pe hartie de niste rollere foarte fierbinti. Numai ca idee despre cat de puternice sunt procesele care au loc in interiorul mecanismului, e bine de stiut ca fortele care atrag particulele de toner sunt de 10 ori mai mari decat cele gravitationale. Iar tehnologia de fabricatie a tonerelor color a ajuns atat de departe in ultimii 5 ani, incat acuratetea si claritatea culorilor imprimate a crescut cu peste 50% (teste interne HP au demonstrat-o).

Asadar, a avea un cartus de toner nou-nout la fiecare inlocuire este un avantaj net: practic, toate componentele supuse uzurii zilnice, continute in acest cartus, vor fi schimbate si ele o data cu tonerul. Mai mult, sistemul de imprimare gandit astfel incat sa fie inglobat intr-un singur cartus inlocuibil a redus extrem de mult consumul si risipa de materiale. Iar HP a si pus la punct un sistem de colectare a tonerelor folosite ce recupereaza aceste cartuse si le recicleaza, astfel incat impactul asupra mediului sa fie cat mai mic cu putinta. 

In concluzie, daca dorim fiabilitate, rapiditate si comoditate in utilizare, calitate excelenta a rezultatelor, avem toate argumentele sa folosim in continuare imprimarea laser HP iimpreuna cu tonerele originale HP ca pe un instrument foarte important in activitatile noastre de fiecare zi.