Udrea: Autobuzele turistice din Bucuresti vor avea de sambata ghiduri audio in engleza

Data publicarii: 12-08-2011 | Turism

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca, incepand de sambata, se vor introduce ghiduri audio in limba engleza pentru autobuzele turistice din Bucuresti, dupa ce joi au fost introduse variantele in limba romana.

”Cei de la RATB au spus ca sambata va fi introdus ghidul si in limba engleza. Pana acum autobuzele au avut succes. In medie, sunt 300 de calatori pe zi. Speram ca introducerea sistemelor audio sa aduca si mai multi turisti”, a precizat Elena Udrea.

Aceasta a adaugat ca Primaria Capitalei ar trebui sa infiinteze un centru de informare turistica, fondurile pentru obiectiv existand. "Avem fonduri europene pentru un centru de informare turistica. Sunt bani pentru Primarie, iar centrul turistic este necesar. Sunt 500 milioane lei alocati, fonduri europene”, a mai spus Udrea.

Noua linie de transport destinata vizitarii obiectivelor turistice din Capitala, Bucharest City Tour, a inregistrat 3.200 de de turisti in primele zile de functionare, informa Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) la inceputul saptamanii.

Proiectul pilot, implementat de RATB impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prevede o crestere graduala a numarului de persoane care vor utiliza acest mijloc de vizitare a Capitalei.

Noua linie turistica a fost lansata la 28 iulie si este deservita de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri fiecare. Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice. 

NewsIn