Directorul financiar al Allianz-Tiriac Asigurari: Avem o abordare conservatoare in ceea ce priveste alocarea activelor

Data publicarii: 12-08-2011 | Finante-Banci

Cristian Ionescu, directorul executiv financiar (CFO) al companiei de asigurari Allianz- Tiriac, sustine ca are o abordare conservatoare in ceea ce priveste alocarea activelor.

"Datorita specificului de activitate al Allianz-Tiriac, intr-o proportie ridicata, plasamentele realizate- in particular atunci cand discutam despre actiuni sau alte valori mobiliare tranzactionate pe pietele reglementate - sunt incadrate in categoria investitiilor pe termen lung. De aceea volatilitatea crescuta intr-o anumita perioda nu afecteaza deciziile de investitii".

El a mai precizat ca, in general, atunci cand se discuta despre investitori institutionali - cum este cazul companiilor sau grupurilor de asigurari si de administrare a pensiilor private- abordarea este diferita fata de cea a fondurilor speculative.

"Plasamentele in actiuni, de exemplu, sunt realizate pe baza analizelor fundamentale (si nu a analizelor tehnice), iar deciziile de tranzactionare tin cont in principal de evolutia fundamentelor emitentilor".

Integral in Ziarul Financiar