SCHIMBARE RADICALA. Cum vor fi CALCULATE de anul viitor TAXELE si IMPOZITELE pentru case si masini.

Data publicarii: 12-08-2011 | Finante-Banci

Romanii cu proprietati mai scumpe vor plati impozite mai mari. Sistemul de impozitare a cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport va fi schimbat radical, pe termen mediu, introducandu-se alte criterii de calcul, cum ar fi valoarea de piata.

Ministerul Finantelor vrea sa elimine astfel actualele "aberatii" ale sistemului de impozitare prin care proprietarul unei locuinte mici din centrul orasului achita un impozit mai mare decat cineva care are vila la marginea orasului.

"Pentru o cocioaba din mijlocul orasului se ajunge sa se plateasca un impozit mai mare decat pentru o vila din afara orasului. Vrem sa eliminam aceste aberatii", au declarat pentru ganduloficiali din Ministerul Finantelor.

Ei au explicat ca impozitul pe locuinta, de exemplu, se calculeaza in functie de zona geografica in prezent. "Nu conteaza ca ai vila sau cocioaba in centrul orasului. Si dupa cum se stie, zonele rezidentiale sunt spre marginea oraselor. Nu se face distinctie daca locuinta este in centrul unui oras de 10.000 de oameni sau in centrul Bucurestiului. Este absurd", au comentat oficialii din Finante.

Cititi integral in Gandul