Louis Vuitton si alti doi furnizori de haine vor insolventa Tina R

Data publicarii: 12-08-2011 | Afaceri

Trei companii producatoare de textile au depus la Tribunalul Bucu-resti cereri pri-vind declansarea procedurii de insolventa impotriva retailerului de moda Tina R. Astfel, pe 22 martie, 2 mai si 8 august anul curent, Luis Vuitton, Guraytex si Genprod Star au depus cereri de insolventa in cazul companiei Yutong Fashion SRL, detinatoarea magazinelor Tina R.

 Genprod Star este unul dintre principalii producatori in sistem lohn din tara si furnizor pentru retaileri pr-cum Peacocks, New Look, C&A, Casino sau Naf Naf. In ceea ce priveste conflictul Tina R cu Louis Vuitton Malletier, istoricul acestuia dateaza din anul 2007, cand cea din urma a declansat actiune in instanta acuzand Tina R de contrafacere. In 2009, retailerul roman a fost obligat sa plateasca despagubiri de 10.000 USD companiei Louis Vuitton, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis ca aceasta a contrafacut, cu buna stiinta, esarfe in China si le-a comercializat apoi cu insemne identice cu cele ale companiei franceze.

Acesta nu a fost singurul proces de proprietate intelectuala declansat de compania franceza in cazul retailerilor romani. In martie 2011, Louis Vuitton Malletier, impreuna cu companiile Puma AG Rudolf Dassler Sport si Burberry Limited, a reclamat Leonardo in instanta intr-un alt caz de contrafacere, procesul fiind pe rol in prezent la Tribunalul Bucuresti.

Integral in Fin.ro