Basescu: Sigur ca sunt ingrijorat de o eventuala noua criza, dar suntem mai bine pregatiti ca in 2009

Data publicarii: 12-08-2011 | Economie


Presedintele Traian Basescu a afirmat vineri ca eventualitatea unei noi crize il ingrijoreaza, dar considera ca economia mondiala se afla tot in fata primei crize si, pe deasupra, Romania este mai bine pregatita sa faca fata unui nou val decat a fost in 2009-2010.

"Dupa parerea mea, suntem in prima criza economica si toate efectele pe care le vedem pe bursa nu sunt nici efectul unei prabusiri de banci, ci sunt o problema de incredere la masurile luate de oameni politici in SUA si in Europa", a spus Basescu.

Presedintele a facut acest comentariu dupa ce a fost intrebat despre "noua lovitura" pe care au primit-o bugetarii prin Strategia fiscal-bugetara si, solicitat sa raspunda daca tara este sau nu in criza, presedintele a spus ca intrebarea este a cuiva "care nu traieste in Romania". "Toata Europa, inclusiv SUA, sunt in criza economica. Noi vorbim de existenta sau nu a celei de-a doua crize", a subliniat seful statului.

Traian Basescu s-a aratat totusi ingrijorat de eventualitatea unei reveniri a crizei, cu toate ca Romania este mai bine pregatita decat in anii trecuti. "Sigur ca ingrijorat sunt, dar zic eu ca suntem mult mai pregatiti acum sa facem fata unei eventuale a doua crize, in conditiile in care n-am iesit din prima. Suntem mult mai pregatiti acum decat am fost in 2009-2010", a spus presedintele, prezent la santierul naval din Mangalia.

 

NewsIn