CFR Calatori a majorat cu 18% tarifele la transportul de calatori

Data publicarii: 16-08-2011 | Turism

CFR Calatori anunta majorarea cu 18% a tarifelor la transportul feroviar de calatori, incepand de ieri, ca o masura de redresare si echilibrare a situatiei financiare a companiei.

'Masura face parte din strategia de redresare si echilibrare a situatiei financiare a companiei si are ca principala cauza cresterea preturilor - care a avut loc de la data ultimei majorari (20 septembrie 2010) si pana in prezent - la diferite materiale cu pondere mare in activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. ', se arata intr-un comunicat de presa transmis sambata AGERPRES. 

Potrivit sursei, facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori pana la acest moment se aplica in continuare si dupa majorare, mentinandu-se principiile de protejare a calatorilor care utilizeaza frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordarii de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti. 

De asemenea, vor fi mentinute si restul ofertelor comerciale prin care se acorda reduceri la transportul cu trenul:'calatoria dus-intors', cu o reducere de 10%; reduceri intre 5-13% la achizitionarea biletelor cu anticipatie;'minigrup 2 - 5' este destinata celor calatoresc in grupuri mici (de 2 - 5 persoane) si este valabila in toate zilele saptamanii, mai putin in zilele de vineri si duminica, cu reduceri intre 10% si 25 %; 'cartea VSD' (vineri, sambata, duminica) valabila in week-end, cu reduceri intre 25% si 60%; oferta de vacanta - reducere de 10%, la cumpararea biletului online cu un card MasterCard sau Maestro. 

CRF Calatori anunta ca tariful pentru un bilet la trenul rapid pe ruta Bucuresti - Ploiesti, la clasa a II-a va creste de la 21,5 lei la 25,4 lei, iar la clasa intai - de la 29,6 lei la 34,9 lei. De asemenea, tariful la tren rapid pe cursa Bucuresti - Constanta, la clasa a II-a va creste de la 52,2 lei la 61,6 lei. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: