UN AN EXCEPTIONAL PENTRU AGRICULTURA: A cui este in realitate productia-record de grau a Romaniei?

Data publicarii: 19-08-2011 | Economie


"Agricultura nu mai este doar o simpla indeletnicire pentru romani, ci a devenit o adevarata afacere, datorita cresterii preturilor la cereale, majorarii nivelului subventiilor si acordarii de avansuri la subventii de catre Ministerul Agriculturii", este de parere Stefan Poienaru, unul dintre marii producatori de cereale din Romania.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat pentru gandul ca Romania ar putea avea o productie-record de 8 milioane de tone de grau in acest an, din care jumatate ar putea fi exportata.

Cei mai mari producatori de grau

Top 10 al celor mai mari cultivatori de grau din Romania are pe primul loc TCE 3 Brazi, controlata de familia deputatului Culita Tarata, care administreaza 56.000 de hectare de teren agricol in Insula Mare a Brailei (IMB). Tarata a cultivat in acest an in IMB peste 28.039 de hectare de grau, potrivit informatiilor obtinute de gandul de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

Pe locul al doilea in topul celor mai mari cultivatori de grau in acest an se afla Comcereal Vaslui, companie administrata de fostul arbitru international Adrian Porumboiu, cu 17.298 hectare cultivate cu grau, urmata de Interagro SA, a omului de afaceri Ioan Niculae, care a cultivat grau pe 9.610 hectare.

 

Integral in Gandul.info.