Profitul brut al ING Bank Romania a crescut cu 8% in primele sase luni, la 65 milioane lei

Data publicarii: 22-08-2011 | Finante-Banci



ING Bank Romania a inregistrat in primele sase luni din acest an un profit brut de 65 milioane lei, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit rezultatelor neauditate publicate duminica de banca.


"Rezultatul a fost marcat de reducerea costului cu provizioanele de risc, pe fondul imbunatatirii profilului de risc a portofoliului de credite, si de cresterea veniturilor din operatiunile cu clientii", se arata in comunicat.


Portofoliul de credite a crescut cu 7%, ajungand la 8,14 miliarde lei, in principal datorita cresterii cu 11% a imprumuturilor acordate persoanelor fizice, iar economiile si depozitele au inregistrat, de asemenea, o crestere de 2%, ajungand la 9,245 miliarde lei.


Activele totale au crescut la 12,442 miliarde lei, cu 6% mai mult decat in primul semestru al anului trecut, potrivit rezultatelor prezentate.


ING Bank ofera o gama completa de servicii financiare si are in prezent 209 unitati bancare pentru companii si persoane fizice. ING Bank este prezenta in Romania din 1994.


ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: