Bursele in nevroza recesiunii. Indicii lancezesc pe minimele actuale, daca nu apar zvonuri relevante

Data publicarii: 22-08-2011 | Bursa



"Lumea este intr-o situatie ingrozitoare", s-a plans un director de vanzari de actiuni la Hong Kong , aseara. In dimineata aceasta, toate semnele sunt rele. E greu de ales care este pericolul care pandeste mai mult stabilitatea pietelor: recesiunea din SUA sau criza datoriilor guvernelor din Europa.

Nervozitatea va duce la volatilitati innebunitoare. Cel putin asa arata pietele futures inainte de deschiderea din Europa: cand pe rosu, cand pe verde.

 

Si la Bursa de valori bucuresti (BVB), "perspectiva ramane negativa, e termen scurt, din cauza evolutiei in continuare descendente a burselor internationale", spune Iulian Panait, presedintele societatii de consultanta KTD Invest.


Luni va fi o zi linistita doar pentru ca nu sunt prevazute stiri noi in calendarul macroeconomic. "Ne putem astepta ca eventualele miscpri mai semnificative de piata sa apara doar in urma unor declaratii sau zvonuri din Europa, legate de strategia europeana de sustinere a tarilor cu grad ridicat de indatorare, sau a unor speculatii din SUA cu privire la viitorul politicii monetare a FED. In absenta unor astfel de evenimente, probabil ca pietele de actiuni vor evolua relativ stabil", precizeaza Iulian Panait.

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: