Profit net de peste 46 de milioane de euro pentru Saxo Bank pe prima jumatate a anului

Data publicarii: 22-08-2011 | Finante-Banci



Saxo Bank raporteaza un profit net de peste 46 de milioane de euro pe semestrul I al lui 2011. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand piata a manifestat o volatilitate si activitate iesite din comun, profitul a inregistrat o scadere cu 37%. Cifra se incadreaza in asteptari si target, reprezentand o crestere cu 375% fata de ultima jumatate a lui 2010.

Venit operational 238 milioane EUR
Profit net 46 milioane EUR
Rata de solvabilitate 12,3%
Depozite colaterale clienti 4,4 miliarde EUR (fata de 3,6 miliarde EUR in sem.I 2010)
Bunuri sub management 4,3 miliarde EUR (fata de 3,3 miliarde EUR in sem.I 2010)

Saxo Bank a remarcat cresterea semnificativa a volumului mediu tranzactionat in indici CFD,actiuni simple si commodities, actiuni cash, optiuni FX si futures, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Volumele lunare FX au fost, in medie, de 161 de milioane EUR in prima jumatate a anului 2011, cu volume mai reduse in primul trimestru si o revenire in al doilea.  

In vreme ce nivelul activitatii generale al traderilor si investitorilor a fost moderat in prima jumatate a lui 2011, Saxo Bank a inregistrat o crestere continua a depozitelor colaterale ale clientilor si al bunurilor plasate sub management, ambele fiind fundamentul viitoarelor afaceri si profituri. Totalul bunurilor aflate sub administrarea Saxo Bank a crescut de la 4,18 miliarde de euro la sfarsitul lui 2010 la 4,34 miliarde EUR. Depozitele colaterale ale clientilor in businessul de asset management al Saxo Bank a crescut de la 4,2 miliarde EUR, in decembrie 2010, la 4,41 miliarde EUR, la 30 iunie 2011.

Venitul operational pe primele sase luni ale lui 2011 au atins 238 de milioane de euro la nivel de grup. Este mai putin comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa in crestere semnficativa fata de a doua jumatate a lui 2010.

Kim Fournais si Lars Seier Christensen, co-fondatori si presedinti ai Saxo Bank, au declarat:

"Saxo Bank a obtinut un venit net satisfacator la jumatatea anului, in concordanta cu prognozele, in pofida starii generale a pietei, cu un apetit de risc redus si activitati mai scazute ca volum pe piata de capital. Privind cu atentie costurile totale de dezvoltare, Saxo Bank se va concentra in continuare pe extinderea produselor si serviciilor, odata cu opimizarea eficientei si profitabilitatii operatiunilor noastre. Credem ca, pe plan general, grupul nostru are un fundament solid pentru businessul actual si viitor. Dorim sa cream valoare adaugata pentru stakeholderii nostri.”
 



Despre Saxo Bank
Saxo Bank este o banca specializata in investitii si tranzactionari online. Banca permite clientilor sa tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe baza de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descarcata SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platforma pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile in peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai bancii. White label reprezinta pentru Saxo Bank o zona de business importanta si presupune personalizarea si crearea de marci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail in peste 160 de tari. Saxo Asset Management a fost lansat in 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestioneaza. Saxo Bank are sediul in Copenhaga si birouri in Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: