In ce tari sunt produse cel mai bine vandute zece masini din Romania

Data publicarii: 22-08-2011 | Auto




Cehia, Germania, Turcia si Coreea de Sud sunt principalele tari din care sunt importate cel mai bine vandute masini, potrivit unei analize a ZF, romanii preferand cu precadere automobilele produse de germani. Opt dintre cel mai bine vandute masini de import de pe piata locala apartin unor grupuri germane, dar nu toate sunt produse in fabricile nemtesti, potrivit unei analize a ZF realizate pe baza datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Astfel, desi apartin unor concerne germane, Skoda produce modelele Octavia si Fabia la uzina din Mlada Boleslav din Cehia, Opel realizeaza modelul Astra la Gliwice, in Polonia, in timp ce Volkswagen Polo este asamblat la Pamplona, in Spania.

In timp ce primele trei locuri sunt ocupate de modele ale grupurilor Volkswagen si Opel, pe pozitiile patru si cinci se afla modele produse pe piete auto importante din afara Europei - Turcia si Coreea de Sud. Din Turcia se importa modelul Renault Symbol, in timp ce din Coreea de Sud se importa Chevrolet Aveo, ambele modele fiind pe acelasi segment de pret cu Dacia Logan.

Integral in Zf.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: