Ministerele vor trebui sa afiseze pe site-urile lor investitiile realizate in perioada 2009-2011

Data publicarii: 25-08-2011 | Diverse



Prim-ministrul Emil Boc a cerut tuturor ministrilor sa afiseze pe site-urile ministerelor lista cu obiectivele realizate pana acum, cele care urmeaza sa fie finalizate sau date in exploatare pana la sfarsitul anului si prioritatile pentru anii urmatori.


"Pana la sedinta din 31 august, fiecare minister si companie de stat din subordinea ministerelor sa afiseze pe site lista cu obiectivele de investitii pe care le finalizeaza sau le da in exploatare in anul 2011. Vrem sa avem o transparenta a modului in care se realizeaza investitiile", a cerut Boc in cadrul sedintei de Guvern. Boc a precizat ca sunt obiective care, desi nu vor fi finalizate in 2011, vor fi date totusi in exploatare, cum ar fi tronsonul de autostrada Medgidia-Constanta.


De altfel, membrii cabinetului vor trebui sa prezinte o sinteza a investitiilor realizate si a celor majore preconizate pe 2012 si 2013 in cadrul viitoarei sedinte de Guvern. "Pe acelasi site al ministerului de resort, sa fie publicate listele cu obiectivele de investitii finalizate in perioada 2009-2011 pentru ca este bine sa avem o poza exacta a ceea ce s-a facut si se face in Romania pe componenta investitiilor, iar acest lucru il veti prezenta dumneavoastra in Guvern saptamana viitoare intr-o fisa scurta, cu ce s-a facut in ultimii doi ani, cu ce se va finaliza in 2011 urmand ca, pana la 1 octombrie, sa prioritizam investitiile pentru anul 2012, astfel incat sa stim ce se poate finaliza in 2012 si in 2013", a spus premierul.


Acesta s-a adresat in special ministrului de Interne, Traian Igas caruia i-a spus sa recomande si autoritatilor locale sa puna pe site investitiile realizate. "Fiecare autoritate locala sa isi puna pe site lucrarile de investitii. Acolo sa se vada daca unii au investit in panselute sau in sensuri giratorii, locuinte sociale sau modernizarea strazilor", a declarat Boc, precizand ca primariilor si consiliilor judetene nu li se poate totusi impune acest lucru, fiind vorba doar de o recomandare de bunacredinta.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: