SIF Moldova: BCR valoreaza cel putin 2,7 mld. euro! La Bursa valoarea ar putea creste in timp

Data publicarii: 25-08-2011 | Bursa




Valoarea evaluarii rezulta din documentele adunarii generale a actionarilor SIF Moldova (SIF2) din 23 seprtembrie, care are ca tema, printre altele, listarea  BCR la Bursa. Listarea s-ar putea produce in 7 luni si jumatate din momentul declansarii procedurii, potrivit presedintelui SIF2. Sansele sunt mici. Aproape sigur un alt SIF va "trada".



"Actiunea BCR poate fi evaluata la pretul de 14,3 lei/actiune. Se pot aplica corectii pozitive sau negative asupra acestui pret din evalurea factorilor ce diferentiaza BCR de BRD", se spune in raportul care a fost deja prezentat actionarilor SIF2 pe site-ul institutiei.


La acest pret BCR valoreaza aproape 2,7 mld. euro, iar SIF-urile ar incasa 800 mil. euro pe pachetele lor. Evaluarea diminueaza pretul calculat al BCR  la mai putin de jumatate din cel platit de Erste Group, in 2006, pentru preluarea majoritatii actiunilor celei mai mari banci romanesti. Evaluarea este, in schimb, apropiata de pretul oferit anul trecut de austrieci pentru cumpararea actiunilor BCR ale salariatilor si ale altor persoane fizice "norocoase".

Integral in Money.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: