Crestere confuza la Bursa. Europa cedeaza emotiei Apple. Wall Street scade dupa sedativul Buffett

Data publicarii: 26-08-2011 | Bursa



Indicii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inchis ziua cu cresteri modeste, sau chiar cu amenintarea unor scaderi viitore (BET FI). Pornesc de pe pozitii relativ confortabile astazi (fata de amenintarea de saptamana trecuta, de a-si strapunge suporturile de ultima instanta). Europa - scade pe final. Wall Street  - dupa  sedativul Buffett




 

Sedativul achizitiei de 5 mld. Dolari a actiunilor Bank of america, de catre Warren Buffet (sau a salvarii de catre mogului pietelor a inca unei banci americane) si-a pierdut efectul curand sub impresia negativa a plecarii lui Steve Jobs, patriarhul de la Apple. Scaderea actiunilor Apple a tras dupa sine toata piata, doar pentru ca Jobs avea un stil de a conduce si e un geniu de neinlocuit.


Bursele europene au fost chiar mai repede impresionate decat cele americane. Indicele german DAX s-a prabusit la un momnent dat, spre finalul zilei, scazand cu 3%, zilei. In Europa, ca si in America, prabusirea actiunilor Apple  mai ales din cauza a contat mai mult decat revenirea bancilor. S.au adaugat si semnele ca Federal Reserve nu va face decat sa incurajeze piata, maine, in mult asteptatul sau discurs.

 

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: