Razboiul preturilor - La cine te duci pentru internet: RDS, UPC sau Romtelecom?

Data publicarii: 26-08-2011 | IT&C



Cei mai mari operatori de comunicatii locali incearca sa atraga cat mai multi clienti in retelele lor, oferind de la internet gratuit pana la pachete de servicii din ce in ce mai accesibile

RCS&RDS, Romtelecom si UPC, acestia sunt, in ordine, cei mai mari operatori de servicii de comunicatii din tara noastra. Romtelecom este operatorul care a reusit anul acesta sa depaseasca UPC si incearca sa detroneze RCS&RDS din pozitia de lider. Pentru a ajunge pe locul doi, Romtelecom a cheltuit 40 de milioane de euro in primele sase luni ale acestui an.

Printre achizitii se numara divizia de televiziune prin satelit a Digital Cable Systems, pentru care a platit 11,2 milioane euro, si operatorul de televiziune prin satelit Boom TV, cumparat cu 5,9 milioane euro. De asemenea, NextGen, companie de cablu detinuta integral de Romtelecom, a facut achizitii in valoare de 22,8 milioane de euro in primul semestru.

In ceea ce priveste numarul de clienti, compania a inregistrat un avans de 23,1% pe internet broadband, la 1,084 milioane de utilizatori, iar pe serviciile de televiziune baza de utilizatori a companiei a crescut cu aproape 31%, la 1,222 milioane. UPC a avut un prim semestru in care a pierdut peste 118.000 clienti, numarul total ajungand la 1,12 milioane abonati. RCS&RDS este lider autoritar cu peste trei milioane de clienti pe servicii TV prin cablu, satelit si internet.

Integral in Capital.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: