Exxon: Daca explorarea perimetrului Neptun are succes, costul de productie va fi de 3-10 mld. dolari

Data publicarii: 26-08-2011 | Afaceri




Costurile etapei de dezvoltare si productie a perimetrului petrolier Neptun din Marea Neagra vor fi cuprinse intre 3 si 10 miliarde de dolari, daca faza de explorare se va incheia cu succes, a declarat Ian Fischer, seful subsidiarei grupului american Exxon Mobil implicate in proiect alaturi de OMV Petrom.

"Daca avem succes si vom dori sa intram in faza de productie, acum fiind in etapa de explorare, costurile vor fi intre 3 si 10 miliarde de dolari", a declarat Ian Fischer, managing director al companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania, parte a celui mai mare grup petrolier listat din lume.

Prezent la o conferinta pe tema combustibililor, el a afirmat ieri ca etapa actuala de explorare necesita costuri ridicate si a precizat ca nivelul investitiei pentru forajul unei sonde se ridica la 150 milioane de dolari.

Prima sonda de explorare ar putea fi forata la finele acestui an sau la inceputul anului viitor, conform sursei citate.

Perioada in care OMV Petrom (SNP) are drept de explorare in perimetrul Neptun din bazinul Marii Negre a fost prelungita la finele lunii iulie de catre Guvern cu cinci ani.

Integral in Zf.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: