Greenpeace: Hainele sport de firma contin substantele toxice care afecteaza sanatatea. Ce marci celebre se afla pe lista neagra a activistilor ecologisti

Data publicarii: 29-08-2011 | Mediu





O serie de teste realizate de organizatia non-guvernamentala Greenpeace a relevat faptul ca hainele sport comercializate de brand-uri celebre contin substante chimice periculoase care pot impiedica dezvoltarea sexuala la barbati si pot duce la dezvoltarea precoce a femeilor, informeaza China Daily.


40% din articolele Adidas, contaminate de substante chimice periculoase


Membrii organizatiei au achizitionat 78 de articole vestimentare si de incaltaminte din 18 tari, produse de 15 brand-uri diferite, si le-au supus testelor. In urma acestora s-a descoperit faptul ca doua treimi dintre ele sunt contaminate cu etoxilati de nonilfenol. Aceasta substanta se transforma in nonilfenol, care intervine in dezvoltarea sexuala prin stimularea secretarii de estrogen.

"Cercetarile medicale au aratat ca o cantitate de nonilfenol mai mare apare in corpurile fetelor care sunt dezvoltate mai mult fata de cele de aceeasi varsta", a declarat Li Yifang, unul dintre reprezentantii organizatiei Greenpeace. 


Integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: