Laureat al premiului Nobel pentru economie: probabilitatea unei noi recesiuni globale este de 50%

Data publicarii: 29-08-2011 | Economie





Economia mondiala are o probabilitate de 50% sa intre din nou in recesiune, sustine Michael Spence, laureat al premiului Nobel pentru economie in 2001, in cadrul unui interviu acordat Bloomberg.


"Sunt destul de ingrijorat", a declarat Spence. "O scadere (a economiei, n.r.) in Europa si S.U.A., care reprezinta o parte importanta a economiilor puternic industrializate, sunt sigur ca va duce la incetinirea cresterea economiei chineze, fenomen care mai apoi se va transmite la celelalte economii in curs de dezvoltare", explica el, cu precizarea ca un asemenea scenariu are o probabilitate de 50%.




Declaratiile laureatului premiului Nobel pentru economie vin la scurt timp dupa ce mai multe institutii financiare, printre care Citigroup si UBS, au redus estimarile privind cresterea economica globala. Spre diferenta de situatia imediata izbucnirii crizei din 2008, cand China a putut sa amortizeze socul cu ajutorul unui plan costisitor de stimulare a consumului, China nu va putea acum decat sa protejeze partial cresterea economica, este de parere Spence. 

Integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: