EUROINS Romania creste pe property, asigurari medicale de calatorie si asigurari de raspundere civila

Data publicarii: 29-08-2011 | Finante-Banci



In primul semestru al anului 2011, compania EUROINS Romania a subscris prime brute in valoare de peste 116 mil. lei (aferente unui numar de peste 460.000 de polite), inregistrand o scadere de 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta evolutie are loc pe fondul unei contractii a segmentului auto, care, in contextul cresterii de pe liniile property, travel si raspundere civila, a condus la echilibrarea portofoliului companiei.

Cea mai mare crestere pe care EUROINS Romania a inregistrat-o in perioada ianuarie - iunie 2011, de 200% fata de perioada similara a anului trecut, a fost pe segmentul asigurarilor property. Astfel, valoarea primelor brute subscrise pe aceasta clasa ajunge la sfarsitul semestrului I din 2011 la aproape 8,5 mil. lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, cand a fost de 2,8 mil. lei.

Asigurarile medicale si de calatorii in strainatate au inregistrat la randul lor o crestere de 113% in intervalul mentionat, volumul primelor brute subscrise in semestrul I din 2011 pentru aceasta clasa ajungand la aproape 1 mil. lei.

O crestere de 57% s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, primele brute subscrise ajungand la valoarea de 1,7 mil. lei, fata de primele sase luni ale anului 2010, cand acestea au fost cu putin peste 1 mil. lei.

Ponderea primelor RCA+CASCO in total subscrieri in primul semestru din 2011 este de 89%, fata de 96,5% in 2010. Scaderea subscrierilor la politele de raspundere civila auto si CASCO a fost de 41% in semestrul I din 2011 fata de aceeasi perioada din 2010.

"Scaderea segmentului auto ca pondere in total portofoliu, de 7,5%, s- a produs pe fondul cresterii ponderii asigurarilor property, asigurarilor de raspunderi civile generale si asigurarilor medicale. Astfel, consideram ca ne-am indeplinit obiectivele propuse la inceputul anului, de echilibrare a structurii de portofoliu si de reducere a expunerii pe segmentul auto”, a declarat Iulius Alin BUCSA, Directorul General al EUROINS Romania.

In ceea ce priveste daunele platite de catre EUROINS Romania, acestea au fost in semestrul I din 2011 in valoare de 81,6 mil. lei, cu 17% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand daunele platite au fost de 98,2 mil. lei.

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: