Numarul de etaje dicteaza valoarea apartamentelor - iata preturile din marile orase

Data publicarii: 29-08-2011 | Imobiliare

 


Diferentele de preturi dintre apartamentele cu doua camere aflate in blocuri vechi cu patru, opt si zece etaje ajung pana la 20%, cele mai scumpe fiind locuintele din blocurile cu mai multe niveluri.

Iata cum sta situatia, in principalele orase ale tarii:

Bucuresti. Pretul mediu afisat pentru un apartament cu doua camere, amplasat intr-un bloc cu opt etaje, construit dupa anul 1977, este de 1.390 euro/mp, cu 7% mai mare fata de pretul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.298 euro/mp) si cu 20% mai mare decat pretul mediu al unei locuinte aflate intr-un imobil cu zece etaje (1.159 euro/mp), reiese dintr-o analiza imobiliare.ro.

Apartamentele cu doua camere din blocurile cu opt etaje raman cele mai scumpe si in cazul imobilelor construite inainte de 1977. In acest caz, pretul mediu afisat pentru un apartament cu doua camere este de 1.225 euro/mp, cu 6% mai mult fata de pretul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.155 euro/mp) si cu 11,5% mai mult fata de un apartament dintr-un imobil cu zece niveluri (1.099 euro/mp).

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: