VIG mizeaza pe economii de 10 milioane euro in urma fuziunii dintre BCR Asigurari si Omniasig

Data publicarii: 30-08-2011 | Finante-Banci

Grupul austriac de asigurari Vienna Insurance Group (VIG) estimeaza economii de 10 milioane euro in urma procesului de fuziune dintre BCR Asigurari si Omniasig, sustin reprezentantii grupului.

"Suma de 10 milioane de euro se refera doar la economiile preconizate in urma fuziunii dintre Omniasig si BCR Asigurari si nu la economiile totale anticipate pentru Romania (...). Evident, aceste economii nu vor veni in acest an, in conditiile in care fuziunea abia a fost initiata si avem nevoie de acordul autoritatii de reglementare. Astfel, ne asteptam ca, daca avem noroc, vom avea acordul autoritatii de reglementare pana la sfarsitul acestui an, dar nu pariez pe asta", a declarat directorul general adjunct al VIG, Peter Hagen.

Actionarii Omniasig, convocati in august, au aprobat fuziunea preliminara dintre companiile Omniasig si BCR Asigurari, ambele membre ale grupului Vienna Insurance Group.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Life si Asirom. La finalul anului trecut, grupul francez de asigurari Axa a intrat in negocieri pentru preluarea Omniasig Life. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: