Sberbank a convenit preluarea VBI pentru 585 mil. euro, cu 85 mil. euro mai putin

Data publicarii: 30-08-2011 | International

Acordul dintre cea mai mare banca din Rusia, Sberbank, si institutia de credit austriaca Volksbank  privind preluarea diviziei est-europene VBI a fost salvat. Pretul negociat in final a fost de 585 de milioane de euro, cu 85 mil. euro mai mic fata de cel convenit initial, ca urmare a declinului de aproximativ 22% al cotatiei actiunilor bancii austriece, dupa acordul din 15 iulie.

 Volksbank are o participatie de 51% la VBI, in timp ce Banque Populaire Caisse d'Epargne din Franta si DZ Bank si WGZ Bank din Germania detin fiecare 24,5% din titluri.

 Sberbank intentioneaza ca prin preluarea VBI, tranzactie care nu include si activele din Romania, sa isi asigure o platforma pentru dezvoltarea in Europa. VBI inglobeaza operatiunile Volksbank din afara Austriei, din Romania, Cehia, Ungaria, Croatia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina si Bosnia si Hertegovina.

 Divizia din Romania are cea mai mare pondere in activele companiei, de 4,7 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie, fiind urmata de Cehia (2 miliarde de euro), Ungaria (2 miliarde de euro) si Slovacia (1,4 miliarde de euro).

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: