Parteneriatul certSIGN - OTP Bank Romania extinde reteaua de distributie a certificatelor digitale

Data publicarii: 30-08-2011 | Finante-Banci

certSIGN si OTP Bank Romania au incheiat in luna august parteneriatul pentru extinderea retelei certSIGN in vederea promovarii, preluarii cererilor si distribuirii certificatelor digitale calificate la nivel national.

Prin utilizarea unui singur certificat digital calificat, clientii certSIGN au posibilitatea de a: 

  • depune declaratiile fiscale, inclusiv Declaratia 112, la ANAF pentru un numar nelimitat de societati mici si mijlocii; 
  • semna documente electronice cu aceeasi valoare ca un document tiparit pe hartie si semnat olograf; 
  • transmite informatii electronice si catre alte institutii ale statului. 

Documentele necesare eliberarii certificatelor digitale pot fi depuse la unitatile OTP Bank si, in cel mai scurt timp, certificatele digitale vor fi transmise catre unitatea OTP Bank de unde au fost achizitionate sau la adresa indicata de client.

Kit-ul pentru semnatura electronica oferit de certSIGN prin intermediul OTP Bank Romania cuprinde: 

  • certificatul calificat;
  • dispozitivul criptografic pentru stocarea certificatului;
  • clickSIGN, aplicatia pentru semnare electronica si criptare;
  • 60 de marci temporale gratuite, pe luna, timp de un an. 

Pretul pentru achizitionarea pachetului este de 47 de euro, fara TVA. 

Pretul pentru reinnoirea kitului de semnatura electronica, dupa 12 luni, este de 30 de euro, fara TVA.

certSIGN, companie membra a Grupului UTI, este Furnizor de Servicii de Certificare Acreditat, conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, recunoscut la nivel international pentru calitatea si nivelul de incredere al serviciilor oferite. 

Este singura companie care a implementat local o infrastructura de securitate complexa pentru emiterea certificatelor digitale si a obtinut recunoasterea internationala prin parcurgerea auditurilor ISO 27001:2005 si WebTrust for CA destinat Furnizorilor de servicii de certificare pentru stabilirea gradului de incredere a serviciilor acestora si a modului in care opereaza. 

Certificatele emise de certSIGN asigura crearea de semnaturi electronice cu valoare legala si identifica site-urile web, fiind de incredere pentru utilizatorii Internet. 

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru aproape 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: