ANCOM propune modificarea Tabelului national de atribuire a benzilor de frecvente radio

Data publicarii: 30-08-2011 | Media

ANCOM a lansat marti spre consultare publica un proiect de decizie privind modificarea Tabelului national de atribuire a benzilor de frecvente radio, aprobat prin Ordinul ministrului comunicatiilor si societatii informationale nr. 789/2009, cu modificarile ulterioare.

"Proiectul supus consultarii publice urmareste transpunerea unor decizii adoptate de Comisia Europeana in cursul anului 2010 si 2011 si anume Decizia 2010/368/UE de modificare a Deciziei 2006/771/CE de armonizare a spectrului de frecvente radio in vederea utilizarii de catre dispozitive cu raza mica de actiune si Decizia 2011/251/UE care vizeaza armonizarea benzilor de frecvense de 900 MHz si de 1.800 MHz pentru sistemele terestre capabile sa furnizeze servicii paneuropene de comunicatii electronice in cadrul Comunitatii", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

De asemenea, prin proiectul de decizie, ANCOM propune si alinierea prevederilor TNABF in banda de frecvente 27,50-29,50 GHz in ceea ce priveste atribuirile pentru serviciile fix si fix prin satelit, cu situatia de fapt (in care cele doua servicii pot utiliza intreaga banda de frecvente in partaj geografic, fara restrictii de segmentare a benzii).

Proiectul de decizie privind modificarea Tabelului national de atribuire a benzilor de frecvente radio, aprobat prin Ordinul ministrului comunicatiilor si societatii informationale nr. 789/2009, cu modificarile ulterioare poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin  promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: