Ce se va intampla cu cei aproape 6.000 de angajati ai Alpha si Bancpost?

Data publicarii: 30-08-2011 | Finante-Banci

Din luna iunie Bancpost a inceput un nou proces de restructurare a personalului pentru reducerea costurilor. Potrivit unor surse de pe piata, era vorba despre disponibilizarea a pana la 700 de angajati, iar restructurarea ar urma sa se intinda pana la sfarsitul anului. 

O prima serie de disponibilizari a avut deja loc. Chiar si asa, Bancpost ar ramane cu un personal mai numeros decat Alpha. Fuziunea celor doua banci ar putea conduce la noi concedieri, avand in vedere ca tinta principala a grecilor este reducerea costurilor. Cum ambele banci au pierderi in RAS, consolidarea va fi un bun prilej de restructurare pentru revenirea pe profit.

Precedenta fuziune de amploare de pe piata banca locala - HVB Tiriac cu UniCredit - s-a desfasurat intr-o perioada de crestere exploziva, astfel ca personalul din cele doua banci a fost mai usor absorbit de noua entitate. Fuziunea dintre Bancpost si Alpha se va desfasura intr-un context economic inca dificil, constituind prima consolidare majora provocata de criza in bankingul local.

Sursa: Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: