Increderea consumatorilor din SUA a scazut in august la cel mai mic nivel din aprilie 2009

Data publicarii: 31-08-2011 | International

Increderea consumatorilor in economia americana a scazut in august la cel mai mic nivel din aprilie 2009, potrivit raportului lunar realizat de Conference Board, un grup de cercetare controlat de mari companii industriale.

Indicele increderii consumatorilor a coborat luna aceasta la 44,5 puncte, de la valoarea revizuita din iulie, de 59,2 puncte, relateaza BBC News. Pentru a avea o economie sanatoasa este nevoie ca indicele, care reflecta atitudinea consumatorilor fata de locurile de munca si cheltuielile pe termen scurt, sa aiba o valoare de minim 90 de puncte.

Este de asteptat ca datele oficiale, care vor fi publicate vineri, sa consemneze, in continuare, o rata a somajului de peste 9%.

Datele publicate de Conference Board survin anuntului facut de Departamentul Comertului privind cresterea cheltuielilor de consum cu 0,8% in luna iulie.

Economia americana a crescut mai putin fata de estimari in al doilea trimestru din 2011, potrivit datelor revizuite, publicate de Departamentul Comertului, rata anuala de crestere a produsului intern brut fiind, intre aprilie si iunie, de 1% in loc de 1,3% cum indica prognoza initiala.

Aceasta reducere reflecta o crestere mai mica a stocurilor, precum si micsorarea exporturilor. Incetinirea ritmului de crestere a numarului locurilor de munca, diminuarea increderii, blocajul politic si tulburarile de pe piata financiara din aceasta luna ameninta cheltuielile de consum si de afaceri din restul anului, potrivit Bloomberg. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: