Elena Udrea: Daca nu vom gasi fonduri pentru investitii, nu vom putea sa depasim criza economica

Data publicarii: 02-09-2011 | Economie

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca municipiul Bucuresti a fost, fata de alte orase, vitregit din punct de vedere al absorbtiei fondurilor europene

"Bucurestiul a fost, fata de alte orase, vitregit din punct de vedere al absorbtiei fondurilor europene, insa, din momentul acesta, lucrurile au intrat in linie dreapta si din ce in ce mai multe fonduri europene vor veni sa finanteze proiecte atat de asteptate de locuitorii Capitalei noastre. Avem nevoie de o capitala moderna, de o capitala atractiva, de o capitala in care sa ne faca placere sa locuim, de o capitala in care sa primim cat mai multi oaspeti, sa vina cat mai multi turisti. Pentru ca, pe de o parte, creste faima capitalei, si pe de alta parte se creaza locuri de munca, bani la buget", a spus Elena Udrea.

Potrivit acesteia, prioritatea MDRT este de a atrage toate fondurile europene in termenul in care este stabilit, "pentru ca nevoia de investitii este foarte mare".

"Daca nu vom pune pret pe investitii si daca nu ne vom stradui in vremurile acestea dificile nu doar pentru Romania - ca nu a adus nimeni criza in tara asta de doi ani incoace, este o criza economica internationala la care Romania a facut fata pana acum, cu sacrificii, este adevarat, insa a facut fata mai bine decat alte tari care sunt astazi aproape in faliment - daca nu ne vom stradui ca si in aceasta grea perioada sa gasim fonduri pentru investitii, pe de o parte de la buget, pe de alta parte acesti bani europeni, care nu sunt putini, nu vom putea sa depasim criza economica", a precizat ministrul Elena Udrea.

In opinia acesteia, este foarte greu sa gasesti bani pentru toate investitiile necesare, mai ales in perioada de criza.

Oficialul de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a afirmat totodata ca statul roman a fost in ultimii 20 de ani "un stat ineficient, cu complicitatea clasei politice in intregimea ei si cu participarea tuturor partidelor care au trecut pe la guvernare", creandu-se un sistem ineficient cu care "a trebuit sa ne luptam in vremuri de criza".

Udrea a mai spus si ca stie ca pensiile nu sunt corecte in Romania, din cauza ca peste un milion de oameni profita si primesc pensii, desi nu au dreptul la ele.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, au semnat joi doua contracte in valoare totala de 77 milioane lei, finantate prin Programul Operational Regional, pentru modernizarea parcului Moghioros din cartierul Drumul Taberei din Bucuresti.

Elena Udrea a specificat ca va mai semna si alte proiecte cu Primaria Sectorului 6, care a depus 12 proiecte, joi fiind semnate primele doua. 

NewsIn