ANPC: Macelariile din Piata Obor din Capitala vand carne de cal ca fiind carne de vita

Data publicarii: 02-09-2011 | Diverse

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au efectuat marti, 30 august, un control la macelariile din Piata Obor din Bucuresti, cu sprijinul reprezentantilor Directiei de Investigare a Fraudelor Sector 2.

S-au controlat cinci operatori economici, la toti constatandu-se abateri de la prevederile legale in vigoare, potrivit unui comunicat emis joi seara de ANPC.

"In cadrul actiunii de control, comisarii au prelevat probe din carnea comercializata sub denumirea de carne de vita si pentru care exista suspiciunea ca ar proveni de la alta specie decat cea de vita, respectiv de cal. Urmare a analizelor de laborator efectuate, a rezultat ca 86% dintre probele prelevate au confirmat faptul ca se comercializa carne de cal, in loc de carne de vita", informeaza ANPC.

Cu aceasta ocazie, comisarii au oprit de la comercializare, in vederea confiscarii, cantitatea de circa 1.000 kg carne de cal si au aplicat amenzi in valoare de 25.000 lei.

"Ma adresez consumatorilor si pe aceasta cale, ca ori de cate ori au suspiciuni asupra securitatii si calitatii produselor oferite la comercializare, sa se sesizeze Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor si al Municipiului Bucuresti. Vom actiona cu fermitate, impreuna cu celelalte organe ale statului, potrivit conventiilor de colaborare, fara a tolera niciun fel de situatii de acest gen", a declarat presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

Documentele de control vor fi inaintate organelor de urmarire penala pentru aplicarea prevederilor legale, mai spun reprezentantii ANPC. 

NewsIn