Roubini: Exista o probabilitate de 60% sa ne confruntam cu o noua recesiune in 2012

Data publicarii: 02-09-2011 | International

Economistul Nouriel Roubini a facut noi predictii in legatura cu evolutia economiei mondiale, intr-un interviu acordat Bloomberg TV. Potrivit prevestitorului crizei economice din 2008, tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India si China ) vor fi printre cele mai afectate de noua recesiune globala din 2012.

"Am atins un anumit stand de viteza in economice, nu doar in cazul Statelor Unite, dar si in zona euro si Regatul Unit. Intrezaresc o probabilitate de 60% ca o noua recesiune sa se instaleze anul viitor si, din pacate, timpul se scurge fara ca noi sa avem bine puse la punct instrumente politice. Cat despre suverani, acestia nu-si pot salva bancile aflate in dificultate, doarece ele insale (statele) se confrunta cu mari probleme”, a declarat Roubini pentru Bloomberg TV.

Cu ochii pe piete si pe datele din trimestrul trei

 "Vom avea de-a face cu o relaxare monetara (reducere a dobanzilor) si o relaxare cantitativa, realizate de catre Fed si alte banci centrale, insa canalul de credit este prabusit…pietele cresc destul de mult acum si asteapta cu sufletul la gura previziunile referitoare la trimestrul al treilea, insa eu cred ca va fi un raliu de scurta durata. Piata macroeconomica, piata muncii si piata creditarii vor avea scaderi din ce in ce mai mari, vor incepe sa se corecteze din nou”, a adaugat economistul.

Integral pe www.InCont.ro