BRD: credit pentru finantarea capitalului de lucru oferit detinatorilor de Certificate de Depozit emise in cadrul programului Primul Siloz

Data publicarii: 06-09-2011 | Finante-Banci

BRD-Groupe Societe Generale acorda credite pentru finantarea nevoilor de trezorerie ale fermierilor detinatori de certificate de depozit, emise in cadrul programului "Primul Siloz''.

BRD se adreseaza fermierilor care isi depun productia de seminte de consum (grau, orz, porumb, floarea soarelui, rapita, soia) la oricare dintre depozitarii licentiati de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

In baza Talonului de gaj aferent Certificatului de depozit, clientii BRD beneficiaza de o finantare pe termen scurt de pana la 80% din valoarea de despagubire a Certificatului.

Avantajul principal al finantarii il reprezinta faptul ca beneficiarul are astfel posibilitatea valorificarii semintelor depozitate la un moment ulterior, cand pretul de vanzare este optim.

Sectorul agricol reprezinta o permanenta preocupare pentru banca noastra. Printre produsele specifice mentionam creditele de prefinantare a subventiilor APIA (schemele de sprijin pe suprafata SAPS / Axa II / Zootehnie sau Bunastarea animalelor si platile nationale directe complementare pentru suprafetele cultivate cu tutun), creditul de campanie agricola precum si creditele specifice de investitii (inclusiv cele acordate pentru sprijinul proiectelor cu co-finantare din fonduri europene).

BRD - Groupe Societe Generale este o banca de referinta in sectorul privat din Romania, care detine o pondere importanta din totalul creditelor acordate in acest sector, atat pentru intreprinderile mici si mijlocii sau microintreprinderi, cat si pentru marile corporatii. 

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are 161.000 de angajati in toata lumea, pe trei activitati - cheie:

   - Retail banking, finantari specializate  si asigurari

   - Private Banking, Gestiune de active si servicii pentru investitori

   - Corporate & Investment Banking