Angajatorii vor sa creasca valoare pachetelor de beneficii in 2012

Data publicarii: 06-09-2011 | HR/Cariere


Majoritatea companiilor de pe piata romaneasca vor sa creasca valoarea pachetelor de beneficii extra-salariale in 2012. Angajatorii se vor orienta catre instrumente de motivare si loializare care au si efecte de optimizare financiara, potrivit unui studiu comandat de Edenred Romania, cel mai mare emitent de tichete de servicii preplatite.

Astfel, aproape 40% dintre companii vor sa creasca, anul viitor, valoarea pachetelor de beneficii extra-salariale.

"Companiile care intentioneaza sa acorde avantaje suplimentare salariatilor vor alege instrumentele de motivare si loializare care au si efecte de optimizare financiara”, spun realizatorii studiului.

Potrivit acestora, 24% dintre companii vor acorda tichete cadou, 17% tichete de masa, in timp ce 12% vor oferi angajatilor asigurari de viata, de bunuri sau de accidente.

Valoarea medie anuala a pachetului de beneficii extra-salariale acordate in 2011 ajunge la aproape 2.700 de lei.

Tichetele de masa raman in continuare pe primul loc in pachetele de beneficii extra-salariale. Peste 70% din companiile intervievate au declarat ca pastreaza tichetele de masa in pachetele de beneficii acordate salariatilor.

Pe urmatoarele locuri in topul beneficiilor extra-salariale acordate de angajatori se numara programele de training, beneficiu utilizat de 39% dintre companii, masinile de serviciu si tichetele de cadouri beneficii incluse in programele a peste 30% dintre firme.

Sursa: Realitatea.net