Avize favorabile ale Comisiei de Admitere la Tranzactionare pentru actiunile adidas AG si SAP AG

Data publicarii: 07-09-2011 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, in sedinta de marti, Comisia de Admitere la Tranzactionare a emis avizele consultative favorabile pentru tranzactionarea actiunilor adidas AG si SAP AG pe segmentul international al sistemului alternativ de tranzactionare ATS al BVB.

Inceperea tranzactionarii pe baza avizelor consultative favorabile mentionate mai sus urmeaza sa fie supusa aprobarii Consiliului Bursei.

adidas AG este unul dintre cei mai mari producatori germani de incaltaminte si articole sportive cu vanzari de peste 11 mld. euro in 2010 si o capitalizare de piata de circa 9,5 miliarde euro. Compania este listata la Deutsche Borse si este inclusa in mai multi indici precum: DAX, MSCI World Textiles, Dow Jones EURO STOXX etc.

SAP AG, companie cu sediul central in Germania, detine pozitia de lider mondial al pietei de software pentru managementul companiilor (ERP - enterprise resource planning). SAP este prezenta in aproximativ 120 de tari si opereaza atat prin intermediul a numeroase filiale (insumand peste 53.000 de angajati), cat si prin asocierea cu parteneri locali. 

NewsIn