Rombat a dat de gol Dacia: va lansa masini microhibrid din 2013

Data publicarii: 07-09-2011 | Auto

Compania bistriteana va livra bateriile speciale pentru acest tip de modele.

Noile Dacii vor fi echipate cu sisteme start-stop, ce permit pornirea si oprirea automata a motorului.

Reprezentantii producatorului de baterii pentru automobile Rombat Bistrita au dezvaluit ieri planurile Dacia pentru 2013, cand constructorul de la Mioveni va introduce modele cu tehnologia start-stop. 

Oficialii companiei bistritene au "scapat" mai devreme informatia, afirmand ca de la finele anului viitor sau inceputul lui 2013 vor produce baterii cu tehnologia start-stop, pentru constructorul roman de automobile. Tehnologia start-stop permite oprirea automata a motorului dupa ce este ridicat piciorul de pe frana si repornirea la apasarea acceleratiei. 

"Vom incepe livrarea primilor acumulatori pentru masini micro- hibrid 1 (vehicule echipate cu tehnologie start-stop) pentru Dacia la sfarsitul anului viitor, inceputul anului 2013", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Dan Necsoiu, seful departamentului after market al Rombat.

Sistemul start-stop este utilizat in special in cazurile stationarilor indelungate la semafor sau in trafic, prin oprirea si repornirea automata a motorului in aceste intervale, obtinandu-se astfel o economie de carburant.

Contactati de Curierul National, reprezentantii Biroului de Presa al Dacia nu au putut confirma informatia. Constructorul roman de automobile nu a facut niciun anunt oficial legat de detaliile tehnice ale viitoarelor modele ce vor fi produse in uzina argeseana.

Integral in Curierul National

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: