PMB: Alegerea firmei care a pus gazon pe National Arena a depins de constructorul stadionului

Data publicarii: 08-09-2011 | Diverse

Municipalitatea bucuresteana sustine ca nu are nicio legatura contractuala cu firma care a montat gazonul de pe National Arena si ca alegerea respectivului prestator a depins exclusiv de constructorul stadionului.

"Montarea si intretinerea gazonului a fost si continua sa fie responsabilitatea exclusiva a constructorului. Acest lucru a depins exclusiv de constructor, care a angajat o firma din Italia, iar aceasta, la randul ei, a contractat o alta firma, din Romania. Prin urmare, cel care trebuie sa dea explicatii privind starea gazonului este constructorul. De altfel, Primaria Municipiului Bucuresti nu este specializata si nu dispune de personal cu expertiza in acest domeniu. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Primarul General a propus in repetate randuri Consiliului General Municipiului Bucuresti (CGMB) solutia managementului privat al Arenei Nationale", au precizat, miercuri, reprezentantii municipalitatii.

Edilii mai spun ca discuta deja cu reprezentantii constructorului schimbarea rapida a gazonului, inca din aceasta dimineata. In plus, la aceasta ora, exista consultari cu reprezentantii UEFA si vor avea loc discutii si cu reprezentantii cluburilor de fotbal care vor juca in perioada urmatoare pe National Arena.

Municipalitatea subliniaza ca va cere socoteala constructorului pentru starea suprafetei de joc si precizeaza, din nou, ca nu s-a platit niciun leu pentru gazon si nici nu va fi platit pana cand suprafata de joc nu va corespunde standardelor europene.

Gazonul de pe National Arena, a carui stare a perturbat, marti seara, meciul de inaugurare a stadionului, a fost montat de firma lui Adrian Oprisan - fratele presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Firma este aceeasi care, in 2003, inaintea partidei Romania-Danemarca, a efectuat lucrari similare la fostul stadion "Lia Manoliu", iar meciul s-a jucat ulterior pe o suprafata precara, plina de nisip. 

Stadionul a fost construit de consortiul Astaldi (Italia)-Max Bogl (Germania) si a costat circa 230 de milioane de euro.

Starea suprafetei de joc a arenei bucurestene a fost criticata, dupa jocul Romania-Franta, si de presa sportiva europeana, unii jurnalisti comparand terenul cu o plantatie de cartofi. 

NewsIn