Proiectul BNR ar putea spori substantial cererea de credite in 2011 - broker de credite

Data publicarii: 08-09-2011 | Finante-Banci

Presedintele brokerului financiar Kiwi Finance, Anca Bidian, considera ca proiectul BNR de restrictionare a creditarii in valuta va genera o crestere substantiala a cererii de credite pe segmentul clientilor nehotarati, dupa care va urma o scadere brusca pana la repozitionarea bancilor in piata.

"Cred ca pana la sfarsitul anului se va inregistra o crestere a cererii de credite pe segmentul clientilor nehotarati, avand in vedere ca noile conditii restrictioneaza creditele imobiliare, dar si pe cele negarantate. Cred ca vom vedea o crestere, chiar substantiala, in urmatoarele trei luni, dupa care va urma o scadere destul de brusca pana la repozitionarea bancilor in piata", a declarat Bidian, pentru NewsIn.

Creditele de consum ar putea fi acordate pe o perioada de cel mult cinci ani, iar solicitantii trebuie sa aduca garantii de cel putin 133% din valoarea imprumutului, potrivit unui proiect de regulament privind creditele destinate persoanelor fizice, publicat marti pe pagina de internet a BNR.

Totodata, pentru finantarile imobiliare in euro solicitantii vor avea nevoie de un avans de cel putin 30%, de 15% in cazul celor in lei si de 40% in cazul finantarilor in alte monede straine. 

NewsIn