AVAS vinde la licitatie active al caror pret total de pornire depaseste 800.000 USD

Data publicarii: 26-09-2006
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului organizeaza, in perioada 25 - 29 septembrie 2006, patru licitatii pentru vanzarea activelor unor debitori bancari, preluati  in baza O.U.G. nr.51/1998 privind valorificarea activelor statului, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Debitorii executati de AVAS pentru neplata obligatiilor sunt: NINA MARY SRL Suceava (bunul scos la licitatie este un apartament in Falticeni, jud. Suceava – pret de pornire 21.712 USD), BARAN AURICA (bunurile scoase la licitatie sunt doua case si doua terenuri de 2.014 si 1.513 mp in Tormac, jud. Timis – pret de pornire – 17.419 USD), FOREST S.R.L. Bucuresti (sunt scoase la licitatie casa si teren in suprafata de 1.000 mp in Bumbesti-Pitic, jud. Gorj – pret de pornire 16.748 USD), S.C. ALEX VASILESCU TRANS INTERNATIONAL S.A. Bucuresti ( este scos la licitatie un teren in suprafata de 29.800 mp pe autostrada Bucuresti-Pitesti – pret de pornire 790.564 USD).

Pretul total de pornire pentru bunurile scoase la vanzare de AVAS in cadrul celor patru licitatii este de 845.903 USD.

Cumparatorii interesati pot obtine informatii suplimentare consultand site-ul AVAS la adresa: www.avas.gov.ro, sectiunea "Vanzari de active".

Etapele de desfasurare a licitatiilor organizate pentru vanzarea activelor conform prevederilor O.U.G. nr. 51/1998 pot fi consultate, de asemenea, pe site-ul AVAS la sectiunea "Ghid de afaceri – Vanzari active".

Licitatia incepe de la pretul anuntat. Ofertantii sunt intrebati de  presedintele comisiei dacã ofera pretul de pornire. Procedura se reia pentru fiecare nou pret de strigare, obtinut prin cresterea pretului de strigare anterior. Participantii pot face si oferte superioare valorii pasului de licitatie stabilit, situatie in care, noul pret de strigare va fi bazã pentru noi oferte. Ofertele sunt apoi evidentiate in fisa de licitatie care cuprinde rubrici referitoare la participanti, preturile succesive de strigare si adjudecatarul licitatiei, precum si modalitatile de platã. Fisa de licitatie este semnata de fiecare participant, de membrii comisiei de licitatie si, dupã caz, de cãtre debitor/garant.

Adjudecarea este anuntatã in sedintã de presedintele comisiei de licitatie, in favoarea participantului care a oferit pretul cel mai mare, dupã ce acest pret de adjudecare este strigat de trei ori.

In cazul in care doi sau mai multi participanti oferã acelasi pret si nici unul dintre ei nu vrea sã imbunãtãteascã oferta cu o suma egala cu cel putin pasul de licitatie, urmeazã ca fiecare ofertant sã mentioneze, in scris, termenul panã la care va face plata integralã a pretului de adjudecare. Va fi declarat adjudecatar ofertantul care a avansat termenul cel mai scurt de platã a pretului. Oferta adjudecatarului este contrasemnatã de ceilalti ofertanti.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: