Raiffeisen Banca pentru Locuinte a inceput sa acorde primele credite

Data publicarii: 26-09-2006
Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inceput sa acorde clientilor sai care indeplinesc conditiile impuse de banca credite in lei cu dobanda fixa de 6% pe an, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Finantarile obtinute pot fi folosite exclusiv pentru imbunatatirea domeniului locativ. Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte, clientul trebuie sa indeplineasca simultan trei conditii: sa fie client al bancii si, implicit, sa economiseasca cel putin 18 luni; sa aiba in cont un sold minim de 50 % din valoarea contractului; sa atinga o cifra de evaluare minima impusa de banca (un scor care depinde de: volumul economiilor, tariful ales, perioada de economisire, etc.).

In momentul in care clientul RBL indeplineste aceste conditii cumulativ, el poate beneficia de un Credit Locativ in lei, cu o dobanda fixa de 6% pe an.

In paralel cu Creditul Locativ, Raiffeisen Banca pentru Locuinte a lansat pentru clientii care au in cont un sold minim de 50% din valoarea contractului dar nu au economisit timp de minim 18 luni, Creditul Intermediar.

Pentru a beneficia de un Credit Intermediar in lei, clientul RBL trebuie sa economiseasca minim 3 luni si sa aiba un sold minim de 50% din valoarea contractului. Rata dobanzii este 7,5% pe an, fixa pe perioada creditului intermediar. Una dintre cele mai importante caracteristici ale Creditului Intermediar este ca atunci cand clientul economiseste cel putin 18 luni si atinge cifra de evaluare impusa de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

"Lansarea activitatii de creditare a fost provocarea acestui an pentru Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Acum produsul oferit de noi poate ajunge la clienti in toate formele sale – si pentru etapa de economisire si pentru etapa de creditare. Am incercat sa conturam ofertele de creditare astfel incat sa permitem clientilor nostri accesul la o sursa ieftina de finantare: o dobanda de 6% pe an in lei, sa nu percepem comisioane pentru rambursare anticipata, rata lunara sa fie fixa pe toata perioada creditului, etc. Ne asteptam ca odata cu acordarea primelor imprumuturi cifra noastra de afaceri sa creasca si sa-i putem sustine si mai mult pe cei care doresc sa-si imbunatateasca situatia locativa", a afirmat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. si-a  inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Produsul oferit este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. In etapa de economisire, statul ofera o prima de stat de 15% din suma economisita in anul calendaristic precedent, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro.

Produsul oferit de RBL este vandut in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 9.000 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri.

La sfarsitul primului semestru din 2006 volumul total al economiilor clientilor Raiffeisen Banca pentru Locuinte se apropia de 41 milioane Euro. La sfarsitul lui 2005 acest indicator a atins cifra de 28 milioane Euro, fata de 22 milioane Euro nivelul prognozat. 

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: