S-a confirmat: BRD da oameni afara

Data publicarii: 14-09-2011 | Finante-Banci


    

 

Directorul general al bancii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, a confirmat marti, intr-un interviu acordat publicatiei franceze 'Les Echos', ca vor fi efectuate concedieri la diviziile din Romania, Rusia, Polonia si Egipt, dupa ce actiunile grupului bancar au scazut de la sfarsitul lui iunie cu 57% si se apropie de nivelul inregistrat in martie 2009, cand Europa era in recesiune.


UPDATE: Presedintele sindicatului Impact BRD, Cristian Mocanu, spune ca a auzit din presa de potentialele demiteri dar ca sindicatul a stabilit deja o intalnire cu conducerea pentru a vedea despre ce este vorba. Pe de alta parte, directorul general adjunct al BRD, Sorin Popa afirma  ca nu vor fi concedieri insa vor fi incurajate "plecarile naturale”.


Intrebat de 'Les Echos' de ce continua sa scada actiunile Societe Generale, dupa masurile anuntate luni privind reducerea costurilor si vanzarea de active, Oudea a raspuns ca in acest moment toate actiunile bancilor sunt in degringolada din cauza neincrederii fata de evolutia crizei datoriilor din Grecia si din zona euro in ansamblu, chiar daca BCE a dat asigurari ca asigura lichiditati sectorului bancar. 

Integral in Capital.ro.