Chiriile pentru studenti, cu 10 la suta mai mari

Data publicarii: 14-09-2011 | Imobiliare



Agentii imobiliari spun ca doi din trei proprietari de apartamente din cartierul bucurestean Tineretului refuza sa inchirieze studentilor

 

Proprietarii de locuinte din marile orase profita de inceperea anului universitar si cresc preturile. Noul an universitar bate la usa, iar zeci de mii de studenti sunt in cautarea unui apartament de inchiriat. Ei platesc in aceasta perioada zeci de euro in plus peste media pietei.


Proprietarii de locuinte incearca sa profite la maximum de cea mai prielnica perioada a anului pe piata chiriilor - revenirea studentilor la cursuri. "Incepand cu mijlocul lui august, constatam o crestere a chiriilor, care punctual poate atinge si 10% fata de lunile mai-iunie", sustin reprezentantii portalului imobiliare.ro In cartierul bucurestean Tineretului, unul dintre punctele fierbinti ale momentului, "ultimele doua luni au adus cresteri ale tarifelor lunare de pana la 20%, pretentiile pentru o garsoniera pornind de la 280 de euro", ne spune un consultant imobiliar al agentiei Central Imobiliare.


El vorbeste totodata de un boom ciclic al cererii, firesc in aceasta perioada, insa subliniaza si ca, in prezent, doi din trei proprietari refuza sa inchirieze proprietatile catre studenti. Studentii pot plati insa si chirii mai mici, care pleaca de la 200 de euro, daca opteaza pentru garsonierele din cartiere precum Dristor sau Berceni. 

Integral in Adevarul.ro.